Fordulat állt be L.L. Junior kisfiának halála ügyében, az anya ellen ejtették a vádat

Megosztás

A sajnálatos gázolás és az emiatt bekövetkező halálesetben egyáltalán nem felelős az édesanya, most annak barátnőjét vádolják gondatlansággal.

Komoly fordulat történt L.L. Junior kisfiának ügyében, amelyről a Fővárosi Főügyészség számolt be. Mint ismert, 2019. augusztus 31-én Zuglóban a zebrán gázolták halálra az énekes 3 éves gyermekét, aki féktávolságon belül szaladt ki az úttestre.

Korábban úgy tűnt, L.L. Junior volt élettársa, a kisfiú édesanyja, Hopp Csilla ellen emelhetnek vádat gondatlan emberölés miatt, de a főügyészség arra jutott, hogy nem az anya, hanem annak barátnője mulasztott, az ő figyelmetlensége miatt történt a Füredi úti tragédia – most tehát a barátnőt vádolják gondatlan emberöléssel – írja a Hvg.hu.

Az ügyészség közleményében azt írja, hogy a fiú és édesanyja egy nagyobb társaság tagjaként közlekedett, egy gyerekrendezvényre tartottak: a kisfiú nem az anyja, hanem annak barátnőjének szoros felügyelete mellett sétált.

A társaság a Vezér utca és a Füredi utca kereszteződésénél a zebrán kívánt átkelni, a lámpa azonban pirosra váltott, ezért a társaság egy része – köztük a kisgyermek – az úttest szélétől mintegy 70 centiméter távolságra megállt. A kisfiú mellett jobbról a vádlott, az ő jobbján pedig az édesanya állt. A társaság másik része, köztük a gyermek idősebb testvére, még a piros jelzés előtt átért az úttest túloldalára, ahol megálltak, és várták, hogy a többiek is átkeljenek.

A 3 éves gyermek az idősebb testvérét követve, lelépett a zebrára, azonban a mellette álló vádlott ekkor őt visszahúzta, visszatartotta és rászólt, hogy nem szabad tovább menni, mert piros a lámpa. Ezt követően a vádlott – mivel kizárólag ő tartózkodott közvetlenül a gyermek mellett, aki így az ő felügyelete alatt állt – megfogta a kisfiú kezét.

A gyermek ennek ellenére, pár másodperc múlva, ismét kiszaladt az úttestre. Az úttestre kifutó gyermeket – mintegy 1,1-1,4 másodpercen belül – egy szabályosan, 42-43 km/h sebességgel közlekedő autós elütötte. A gyermek féktávolságon belül lépett az úttestre, az autó sofőrje a balesetet még intenzív fékezéssel sem tudta volna elkerülni.

Kapcsolódó cikkek